God råd, hjælp og nyttige links

Man kan nøjes med tre helt basale og billige rengøringsprodukter, nemlig eddike, opvaskemiddel og sæbespåner. Dyre rengøringsprodukter kan man lige så godt smide ud. For at de er dyrere betyder ikke, at de er bedre, siger erfarne husmødre.

Tørsleffs Husmoder Service

Hele Danmarks køkkenhjælp

Tørsleffs Husmoder Service blev oprettet i 1939 med det formål at hjælpe danske husmødre med råd og vejledning om Tørsleffs produkter. Det viste sig hurtigt, at behovet for vejledning i alle husholdningsspørgsmål var stort, og især under besættelsen med vareknaphed var der en udbredt interesse for at lære nyt.

Erfarne husholdningslærere varetog aktiviteterne i Husmoderservice, som bl.a. omfattede udgivelse af Tørsleffs kogebøger, afholdelse af madlavningskurser, afprøvning af og udvikling af nye opskrifter, produktudvikling og ikke mindst daglig telefonrådgivning.

Nye tider - nye skikke. De senere år har det ikke været muligt at opretholde samme service som tidligere, selv om behovene for oplysning om den daglige husholdning er ikke blevet mindre - tværtimod er der en stigende interesse for både spændende og sund mad. Men her, som på så mange andre områder, løses problemerne nu med internettet.

Tørsleffs kogebøger bliver stadig genoptrykt, og kan købes i diverse boghandlere eller bestilles på telefon 36 34 30 00 hos Haugen-Gruppen AS.

Læs mere og find opskrifter på: http://www.haugen-gruppen.dk/tema/torsleffs_husmoder_service_.aspx

 

Det kan gå rigtig galt i køkkenet og der kan fx gå ild i ovnen. Hvad stiller man så op?

Gode råd og blogs skrevet af desperate husmødre

Det kan være svært at vide, hvad man skal stille op, når suffléen falder sammen, tøjer bliver jordslået eller man ikke kan få fliserne på badeværelset rene. Tidligere vidste enhver kvinde, hvad man skulle gøre, men da husmorrollen blev smidt på bålet omtrent samtidigt med de snærende bh'er, forsvandt også en stor mængde nyttig almenviden, som det ville være rart at have kendskab til.

Der findes heldigvis flere hjemmesider, som kan give svar på mange spørgsmål, ligesom der også er flere husmødre, der glad og gerne deler ud af deres erfaringer, se fx herunder:

Sådan gør du effektivt rent uden kemi - glimrende artikel i Politiken: http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/guidersundhedogmotion/ECE1603970/saadan-goer-du-effektivt-rent-uden-kemi/

Hold da helt hus - 2 unge kvinders nye bog fyldt med gode råd: http://politiken.dk/tjek/boligogdesign/hjemmet/ECE1588609/unge-husmoedre-stoever-gammelkendte-tricks-af/

Fru Grøn fra Sorø - fin side om hygiejne og rengøring og meget andet: http://husarbejde.dk/hygiejne/

Gedigne husmorråd: http://husmor.dk/

Lidt rodet hjemmeside med nogle gode råd: http://www.husmoderen.dk/

Anettes husmoder råd og kreative løsninger: https://www.facebook.com/AnettesHusmoderRadOgKreativeLosninger

En retro husmor med super gode idéer: http://denretrohusmoder.blogspot.dk/

En ret sjov og underfundig husmors bekendelser og betragtninger: http://herihuset.blogspot.dk/

 

 

| Svar

Nyeste kommentarer

23.06 | 10:53

Husmoderforeningen er ikke et mad- eller et opskriftsunivers. Det er en hjemmeside for foreningens aktiviteter.

13.06 | 08:40

Jeg mangler lidt saft i det der står ovenover. Jeg syntes ikke der står nok om det jeg søger efter. Jeg syntes det er ærgerligt fordi det er en madhjemmeside

29.11 | 20:51

Alle kan blive medlemmer, så du er velkommen.

26.11 | 21:33

Hej
Jeg hedder Andreas og vil høre, om det også er muligt at være medlem selvom jeg er en mand?